Frontpage News

Orpo bensan hinnan kompromissista: ”Kustannukset hallittavissa” 

Kiistaa on edelleen muun muassa kehitysapumäärärahoista. Sote-pöydässä saatiin alustava sopu.
Paavo Väyrynen
Media library caption- Paavo Väyrynen

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok) kommentoi Säätytalossa hallitusneuvotteluiden etenemisestä iltapäivällä lyhyessä tiedotustilaisuudessa.

IL-TV seurasi tiedotustilaisuutta suorana. Säätytalossa on paikalla Iltalehden politiikan toimittaja Elli Harju.

Politiikan toimittaja Hannamari Ahonen seurasi tiedotustilaisuutta tekstiseurantana.

klo 14:25: Orpolta kysytään ansiosidonnaisesta työttömyysturvasta, jonka leikkaamista kaikki puolueet eivät kannata kuten kokoomus. Orpo ei tarkenna, mihin on päädytty. Orpolta kysytään vielä uudelleen aikataulusta. Orpo sanoo olevansa luottavaisella mielellä, että aikataulussa pysytään. Hän ei osaa vastata saadaanko kehitysyhteistyövaroista sopu jo ennen viikonloppua eli RKP:n puoluekokousta vai sen jälkeen ensi viikolla.

Orpo päätti tiedotustilaisuuden

klo 14:22: Orpon mukaan tänään ei ole keskusteltu kehitysavusta, vaan nyt on keskitytty puheenjohtajapöydässä jakeluvelvoitteeseen. Jakeluvelvoitteessa on Orpon mukaan kustannukset hallittavissa. Orpon mukaan yhdistelmä, jossa jakeluvelvoite nousee ja samalla pidetään huolta, että bensan hinta ei nouse, se maksaa. Orpon mukaan kokonaisveroaste ei ole kuitenkaan nousemassa, vaikka polttoaineen veroa laskettaisiinkin.

This is a quote – Citation

Orpolta kysyttiin tingitäänkö hoitajamitoituksesta ja hoitotakuusta. Orpo sanoo, että hän odottaa ensin sote-pöydän lopullisen työn nähtäväkseen. Hän vahvistaa, että juhannukseen mennessä kyllä on valmista. Viikonloppuna ei tosin pystytä työskentelemään, koska RKP:llä on puoluekokous.

klo 14:19: Petteri Orpo saapuu median eteen. Orpo kertoo, että koska hän joutuu olemaan etänä loppupäivän, hän pitää infon jo nyt. Orpon mukaan puheenjohtajapöydässä on tänään käsitelty pääasiassa jakeluvelvoitetta yhdessä talouspöydän kanssa. Orpon mukaan siinä on edetty. Sote-pöydässä on Orpon mukaan päästy tänään hyvin pitkälle.