Web

Rauma valitsi kaupunkikehitysjohtajaksi Akin

Bitcoinilla rikastunut sijoittaja Niklas Hörlin
Bitcoinilla rikastunut sijoittaja Niklas Hörlin

Rauman kaupunginhallitus on valinnut työryhmän esityksen mukaisesti kaupungin uudeksi kehitysjohtajaksi valtitotieteiden maisteri Aki Ruotsalan Porista. Hän sai vaalissa kuusi ääntä. Kolme kaupunginhallituksen jäsentä äänesti tyhjää.aaaa

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski vastusti Ruotsalan valintaa. Hän esitti, että virkaa olisi alettu hoitaa sisäisin järjestelyin. Kaupunginjohtaja Koski kuvaili viime viikolla Länsi-Suomi -lehdelle (siirryt toiseen palveluun), että Ruotsalan valinta voisi olla riski Rauman kaupungin maineelle.

Julkisuutta homokommenteista

33-vuotias Aki Ruotsala nousi kesän alussa valtakunnalliseen julkisuuteen, kun hän sai pikapotkut Pori Jazzin toimitusjohtajan paikalta homoseksuaalisuutta koskevien kommenttiensa takia.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi (sd.) torjuu kaupunginjohtajan näkemyksen riskistä ja mahdollisesta haitasta kaupungin maineelle.

– Haimme pätevintä ja osaavinta henklöä tähän tehtävään ja hän on Aki Ruotsala. Uskomme, että hän pystyy hoitamaan erinomaisesti kaupunkikehitysjohtajan työn.

Paikka myös Kuortaneella

Ruotsala työskenteli ennen jazzkohua Merikarvian kunnan kehityspäällikkönä. Hänet valittiin äskettäin Kuortaneen elinkeinovastaavaksi. Tuolloin hän sanoi odottavansa ennen viran vastaanottoa vielä Rauman päätöstä kaupunkikehitysjohtajan valinnassa ennen kuin päättää, minkä tehtävän ottaa vastaan.

Aki Ruotsala toimii myös kristillisdemokraattisen puolueen puoluevaltuuston puheenjohtajana. Aiemmin hän oli kristillisdemokraattien nuorisojärjestön puheenjohtaja.